Over ons

De naam Bewuste Zaken komt voort uit het maken van echte eigen keuzes. Elke verandering begint met bewustwording en met een eerste bewuste stap. Het optimaliseren van werkgeluk is een verandertraject dat ook begint met die eerste bewuste keuze.

Bewust kiezen betekent voor Bewuste Zaken: met een doel, weloverwogen en met volle aandacht. Wij willen organisaties helpen die duurzaam investeren in gelukkige
en gezonde medewerkers.

Oprichter
Bewuste Zaken is opgericht door Marcha Ringsma.

“Na meer dan twintig jaar te hebben gewerkt als zelfstandig ondernemer en in dienst van internationale bedrijven, heb ik het roer omgegooid. Vanuit mijn ervaring met interne en verandercommunicatie, organisatieontwikkeling en leiderschap ben ik me steeds meer gaan interesseren in de positie en het welzijn van medewerkers.

Wat hebben zij nodig om hun werk goed te kunnen doen? Wanneer gaan zij met plezier naar hun werk? Krijgen ze energie van hun werk? Wordt er naar hen geluisterd? Zijn ze gelukkig? 

Je kunt als management nog zoveel investeren in je producten, machines, processen en klanten, je medewerkers moeten het uiteindelijk écht waarmaken voor je. Zij zijn je belangrijkste kapitaal.

Vanuit die interesse ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen (werk)geluk. Wat vind ík belangrijk in mijn leven? Ik wil gezond en bewust leven door bewuste keuzes te maken en de dingen met aandacht te doen. Nu ik op deze manier in het leven sta, voel ik me gelukkiger. Ik gun dat anderen ook. Met Bewuste Zaken wil ik hier op werkgebied een bijdrage aan leveren.”

Gedreven professionals
Elke vraag van een opdrachtgever verdient aandacht en een juist antwoord. Daarom werken wij met gedreven professionals die veel ervaring hebben in medewerkersbeleving en verandercommunicatie. Zij delen dezelfde waarden en geloven in het belang van een goede medewerkersbeleving.

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek en we vertellen je wat Bewuste Zaken voor jouw organisatie kan betekenen.

06 8270 0983

Marcha is een echte verbinder. Ze levert hoogwaardige kwaliteit, is flexibel en resultaatgericht, maar zeker zo belangrijk: plezierig om mee samen te werken! Ze mag zich zeker een professional in verandercommunicatie noemen.

Pieter Swinkels, directeur Swinkels Family Brewers

Bewuste Zaken heeft het fundament voor de kernwaarden van SintLucas neergezet. Kernwaarden vormen de kern van de organisatiecultuur. Een positieve organisatiecultuur draagt bij aan meer werkplezier en werkgeluk! En dat is precies waar Marcha voor staat!

Marion Henckens, manager marketing & communicatie SintLucas

Marcha toont zich deskundig in haar vak met ruimte voor inbreng van alle betrokkenen. Ik heb haar ervaren als een professionele gesprekspartner. Ik vond het fijn dat ze zowel conceptueel kan denken als praktisch waar nodig ‘gewoon snel oplost’.

Lidia Schwab, directeur HRM SintLucas