Vitaliteit

Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht. De kracht die je haalt uit inspiratie, motivatie en werkplezier. Ben je vitaal, dan heb je fysiek en mentaal genoeg energie om gelukkig en gezond te leven. Je hebt de veerkracht om met ups en downs in je leven om te gaan.

Werkgeluk en vitaliteit gaan hand in hand. Gelukkige medewerkers zijn vaak gezonder. Bewuste Zaken kijkt bij een goede medewerkersbeleving dus niet alleen naar het werkgeluk van de medewerkers maar ook naar de energie en fitheid van de medewerkers. In de huidige tijd die zich kenmerkt door snelle economische groei en veel veranderingen, wordt de hoge werkdruk en dus de stress onder de medewerkers een steeds groter probleem.

Vandaag de dag kampt 1 op de 10 medewerkers met een burn-out. En 1 op de 4 medewerkers loopt het risico op het krijgen van een burn-out. Bron: Pink Rebel Revolution.

Bewuste Zaken onderzoekt samen met de organisatie de vijf aandachtsgebieden voor vitaliteit.

Werkwijze
Op basis van de uitkomsten van de scan schrijven wij een advies en helpen we je om je medewerkers gezond en gelukkig te maken. De uitkomsten van de scan geven aanknopingspunten om met je medewerkers te bespreken. Onze workshops en challenges zorgen voor bewustwording en gedragsverandering bij je werknemers.

Scans

Hoe ga jij zorgen dat je medewerkers vitaal worden én blijven? De vitaliteitscan is hiervoor een perfect startpunt! Per aandachtsgebied krijg je inzicht in waar je medewerkers staan. Je kunt kiezen voor de volledige of een deelscan.

Workshops

Bewuste Zaken biedt op elk aandachtsgebied van vitaliteit verschillende en inspirerende workshops aan. Wij vinden het nog leuker om de workshop samen met de organisatie te ontwikkelen zodat deze helemaal aansluit op de wensen.

Tools

Met de tools van Bewuste Zaken wordt het leuk en uitdagend om met vitaliteit aan de slag te gaan. Ze maken vitaliteit concreet. Je kunt kiezen uit onze tools of we ontwikkelen de tools samen met de organisatie en haar medewerkers.

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek en we vertellen je wat Bewuste Zaken voor jouw organisatie kan betekenen.

06 8270 0983

Bewuste Zaken heeft het fundament voor de kernwaarden van SintLucas neergezet. Kernwaarden vormen de kern van de organisatiecultuur. Een positieve organisatiecultuur draagt bij aan meer werkplezier en werkgeluk! En dat is precies waar Marcha voor staat!

Marion Henckens, manager marketing & communicatie SintLucas

Marcha is een echte verbinder. Ze levert hoogwaardige kwaliteit, is flexibel en resultaatgericht, maar zeker zo belangrijk: plezierig om mee samen te werken! Ze mag zich zeker een professional in verandercommunicatie noemen.

Pieter Swinkels, directeur Swinkels Family Brewers

Marcha toont zich deskundig in haar vak met ruimte voor inbreng van alle betrokkenen. Ik heb haar ervaren als een professionele gesprekspartner. Ik vond het fijn dat ze zowel conceptueel kan denken als praktisch waar nodig ‘gewoon snel oplost’.

Lidia Schwab, directeur HRM SintLucas