Medewerkersbeleving

De manier waarop een medewerker zijn/haar werk beleeft, is zeer bepalend voor de vraag of hij/zij gelukkig is in het werk. De beleving van medewerkers moet in alle contacten met de organisatie voldoen aan hun verwachtingen, dat is het ideaal. Het lukt echter maar weinig bedrijven aan dit ideaalplaatje te voldoen. Bewuste Zaken geeft inzicht in de medewerkersbeleving en geeft een organisatie de tools om de beleving duurzaam te veranderen.

Onderzoek van Deloitte: wereldwijd vindt slechts 22% van de bedrijven dat zij een goede medewerkersbeleving weten te realiseren. 80% van de ondervraagden geeft aan dat zij medewerkersbeleving (zeer) belangrijk vinden.

Hoe medewerkers hun werk beleven, wordt bepaald door:

  • hoe de medewerkers met elkaar omgaan
  • hoe ze worden aangestuurd
  • hoe het op HR-vlak voor hen is geregeld
  • hoe de communicatie verloopt
  • hoe ze worden gefaciliteerd in hun werk

Om te weten hoe medewerkers hun werk beleven, kijken we naar vijf belangrijke deelgebieden van het medewerkersbelevingsmodel:

Werkwijze
Samen met organisaties gaan we aan de slag met dit medewerkersbelevingsmodel. Draagvlak bij de top is nodig om te kunnen starten. Wij geven directies en managers inzicht in wat er nodig is, aan de hand van het model en onze scans. Wij maken medewerkers bewust van de mogelijkheden voor het vergroten van hun werkgeluk. Daarvoor hebben we inspirerende workshops en concrete tools ontwikkeld. Wij hebben aandacht voor de behoeften en idee├źn van de medewerkers en starten met hen een dialoog. Bottom-up ontstaan mooie dingen. Samen zorgen we voor een optimale medewerkersbeleving.

Scans

Wil je als organisatie weten hoe je de medewerkersbeleving kunt optimaliseren? Via de medewerkersbelevingsscan krijg je inzicht in de aandachtspunten van jouw organisatie. Wij onderzoeken de gebieden cultuur, leiderschap, HRM, communicatie en werkgemak als geheel of per deelgebied.

Workshops

Heb je de aandachtspunten van jouw organisatie in beeld? Met de workshops medewerkersbeleving van Bewuste Zaken werk je aan bewustwording bij je medewerkers en maak je een start met gedragsverandering. We hebben een standaardworkshop die we graag op maat maken voor jouw organisatie.

Tools

Bewuste Zaken maakt de dingen graag concreet. Daarom hebben we naast scans en workshops ook concrete tools ontwikkeld. Je kunt kiezen uit standaardproducten of maatwerk voor jouw organisatie. Met de tools kun je samen met je medewerkers werken aan een optimale medewerkersbeleving.

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek en we vertellen je wat Bewuste Zaken voor jouw organisatie kan betekenen.

06 8270 0983

Laughter is the shortest distance between two people.

Victor Borge

I believe that the very purpose of life is to seek happiness.

Dalai Lama

40% van je gelukspotentieel bepaal je zelf.

Sonja Lyubomirsky